nn.

WAT IS NOU EEN SOFT TREE ZADEL?

Een soft-tree zadel  word zo genoemd omdat het zadel meer gestructureerd is, in vergelijking met veel andere boomloze zadels, toch zijn de Edix soft-tree zadels technisch gezien nog steeds een volledig boomloos zadel vanwege het ontbreken van een solide boom. De EDIX zachte boomzadels zijn opgebouwd uit verschillende flexibele zachte schokabsorberende lagen en met synthetische wol gevulde panelen, die zich volledig aanpassen aan de anatomie en de houding van het paard. Dankzij deze constructie bieden deze zadels de ruiter een smalle en uitgebalanceerde zit en biedt nog steeds een grote flexibiliteit en ruimte voor de wervelkolom voor bewegingen van het paard. 

 De Edix zadels bevatten allemaal  een verwisselbaar kop ijzersysteem deze krijg je er ook allemaal bij in een opbergmapje. Tevens is de optie om de kussens opnieuw te vullen, ook is het zadel gemakkelijk aan te passen wanneer uw paard van anatomie verandert door groei en of door spierontwikkeling door training.  Daarnaast is er de mogelijkheid om (tijdelijk) de zadelpositie te ondersteunen en of te corrigeren met een speciaal boomloos 8-pocket zadeldek waarin op het paard en de ruiter inlagen zijn voorzien.

 

Daarnaast is er de mogelijkheid om tijdelijke zadelpositie te corrigeren met een speciaal boomloos 8-pocket zadeldek.
De EDIX Y-singel systeem bestaat uit 2 voorste singelstoten en een derde Y- singelstoot zorgen, samen zorgen ze ervoor dat de singel op meerdere manieren bevestigd kan worden, om zodoende afhankelijk van de bouw van het paard, een ideale stabiele fixatie van het zadel te garanderen.


 

E-mailen
Map
Instagram